Azken urteetan elikaduraren inguruko ardura, kezka eta hausnarketa ari dira da ematen gure gizartean. Gero eta garrantzi gehiago ari da hartzen, egunerokoan, elikagaien “kalitateak”. Baina ikuspegi honen baitan kalitatea ez da bakarrik “eko” edota "label" etiketekin lotzen. Horretaz gain, gertuko ekoizpena ere bultzatu nahi da, merkaturatze-bide zuzenak sustatu, ekoizle-kontsumitzaile hartu-emanak ulertzeko beste modu bat landu,… Azken finean, Agroekologian kalitatea ez dagokio bakarrik elikagaiari berari, elikagaia gure eskura heldu arteko prozesu osoari baino.
Esparru honetan adituak formatu behar ditugula jabetuta, Agroekologia: trantsiziorako gure bideak lantzen antolatu dugu lehen aldiz ikasturte honetan, UPV/EHU eta UEUren arteko lankidetza bati esker. Izena emateko epea irailaren 19an amaitzen da.
Erantzun
Sartu