Josu Lopez-Gazpio Sukaldea kimikako laborategi txiki bat da eta Zientzia Kaieran behin baino gehiagotan izan ditugu aztergai hainbat elikagai, dela haragia edo direla arrautzak. Gaurkoan, saltsa bat jarriko dugu ikusmiran. Saltsa delikatu eta arazotsua, bai, baina, era berean oso erraz presta daitekeena bere kimikaren sekretuak ezagutzen baditugu.
Nola eta zergatik egiten da maionesa? - zientziakaiera.eus/2020/03/25/nol… pic.twitter.com/EI3empSOc1
Gaur @Josu_lg-k @zientzia_k-n maionesaren zehaztasun kimikoak eman dizkigu; a ze parea #zientzia eta jatea. Honetaz gogoratuko naiz halako bat berriro jaten dudanean zientziakaiera.eus/2020/03/25/nol… pic.twitter.com/mWlwIJ3VLo
Harrapatuta. Eskerrik asko @koldotxu ! Lana erraztu didazu :D
Denbora izango banu... zenbat aldiz esan eta orain denbora bete ezinik asko. Ba @Josu_lg-k ekarri digu gaurko entretenimendua, maionesa egitea eta, bide batez, haren sekretuak ezagutzea! zientziakaiera.eus/2020/03/25/nol… #dibulgazioa pic.twitter.com/WYQwrajDSw
Gordeta. Primeran @UxuneM ! Lana erraztu didazu :D
@UxuneM @Josu_lg Ze ona! Gaur ikasleei tentsoaktiboak zer diren eta mizelak nola sortzen diren azaldu behar diet. Artikulua primeran datorkit????????
@Oskar_KimikArte @UxuneM Ondo Oskar!!! Pozten naiz baliagarria bazaizu!
Maionesa egiteko behar diren osagaiak hauek dira: arrautza, olioa, ozpina edo limoi zukua eta gatza ow.ly/doQB50yV3nV @Josu_lg -ren eskutik sukaldearen #zientzia pic.twitter.com/WMFToPN6Uk
Bikaina! Mertzi @zientzia_k ! Beste txio bat zorroan!
Maionesa emultsio bat da, alegia, hasiera batean nahastezinak diren bi substantzia edo gehiagoren nahaste itxuraz homogeneoa ow.ly/89ng50yV3lW #KulturaZientifikoa pic.twitter.com/1Fd443JZgQ
Fitxatuta. Eskertzen dizut @zientzia_k ! Lana erraztu didazu :D
Maionesaren kasuan ura eta olioa dira hasiera batean nahastezinak diren substantziak. Hain zuzen ere, maionesa olioa-uretan –oil in water, O/W- motako emultsioa da ow.ly/xoCq50yV3qo #zientzia pic.twitter.com/3zVcbVh4gR
Harrapatuta. Eskertzen dizut @zientzia_k ! Lana erraztu didazu :D
Maionesa olioa-uretan, O/W, emultsioa denez, horrek esan nahi du uretan egon behar dela emultsionatzailea eta ez alderantziz ow.ly/FkuA50yV3Ak pic.twitter.com/S5Bn1IyxYm
Kalkuluen arabera, maionesaren %80 arte izan daiteke olioa edo, beste modu batera, olio bolumen bakoitzeko bolumen horren herena izan behar da beste osagai guztien batura ow.ly/xvUc50yV3Oo #zientzia pic.twitter.com/p07LsfSF2f
Aktan jasota. Eskerrik asko @zientzia_k ! Orain gehiago dakigu!
Nola eta zergatik egiten da maionesa? dlvr.it/RSXJRl pic.twitter.com/PkIpHaYNCa
Nola eta zergatik egiten da maionesa? zientziakaiera.eus/2020/03/25/nol… vía @zientzia_k
Nola eta zergatik egiten da maionesa? zientziakaiera.eus/2020/03/25/nol… @zientzia_k bidez
Arrautza, olioa, ozpina, gatza eta voilà! Maionesa. Hasiera batean nahastezinak diren bi substantzia edo gehiagoren nahastea itxuraz homogeneoa. Emultsioaren magia. Eta mizelen borobiltasuna. labur.eus/46Gcu #zientzia pic.twitter.com/BPnMiPB0aL
Gordeta. Primeran @zguer ! Beste txio bat zorroan!
Kalkuluen arabera, maionesaren %80 arte izan daiteke olioa edo, beste modu batera, olio bolumen bakoitzeko bolumen horren herena izan behar da beste osagai guztien batura. ow.ly/84nM50HWjsq #zientzia pic.twitter.com/DYSq6P7r79
Aktan jasota. Mertzi @zientzia_k ! Atsedenik ez #zientzia-rik gabe!
Kalkuluen arabera, maionesaren %80 arte izan daiteke olioa edo, beste modu batera, olio bolumen bakoitzeko bolumen horren herena izan behar da beste osagai guztien batura. ow.ly/zopC50K0Uvq #zientzia pic.twitter.com/Bzi75fYqND
Aktan jasota. Eskertzen dizut @Zientzia ! Atsedenik ez #zientzia-rik gabe!
Erantzun
Sartu