Cojondongoa udako plater tipikoa da Extremaduran, bereziki Tierra de Barrosen, batez ere Aceuchal, Palomas eta Puebla de la Reinan ( Badajozko probintzia). Bere jatorria " macarraca" da, egun beroetan goiz erdian jaten zen eta lurrean egiten zen janaria, nekazariek edo artzainek osagaiak erraz garraiatu baitzitzaketen: ura, olioa, ozpina, gatza, baratxuria eta ogia.
Euskarazko Wikipediak 377.000 artikuluen muga gainditu du! 377.000. artikulua "cojondongo" izan da. eu.wikipedia.org/wiki/Cojondongo
@euwikipedia @theklaneh Eredugarria da zelan sustatu den Euskarazko Wikipedia; ezin da antzeko zerbait egin Instagramen, youtuben...?
@JulenLarra1 @euwikipedia Noski egin daitekeela... hori bultzatu nahi duten pertsonak, proiektua eta aurrekontua behar da... baina dena da posible!
Aste honetan eduki hutsala zuten 200 bat artikulu ezabatu ditugu. Horregatik berriro iritsi gara 377.000 artikulura. 377.000. artikulu berria Laurie Metcalf aktorea izan da. eu.wikipedia.org/wiki/Laurie_Me… pic.twitter.com/00IpBr5TRk
Erantzun
Sartu