Hedabideetan akrilamida pil-pilean dago egunotan; izan ere, apirilaren 11n elikagaien akrilamida edukia kontrolatzea helburu duen Europar Batasuneko araudia indarrean sartu zen. Uste zabaldua da olio hotzetan frijitutako patata bigun koipetsuak akrilamidaren aldetik okerragoak izango direla irudiko ondo frijitutako patata hori-arre kurruskariekin alderatuta, baina alderantzizkoa da egia.
Patata frijituak akrilamida pixka batekin, mesedez - zientziakaiera.eus/2018/04/24/pat… pic.twitter.com/yibWwwaJx2
Patata frijituak akrilamida pixka batekin, mesedez zientziakaiera.eus/2018/04/24/pat… @zientzia_k
Akrilamidaren arriskuak etxeko patata frijituetan zientziakaiera.eus/2018/04/24/pat… @zientzia_k
Gaur @Josu_lg-k patata frijituei, gatzaz gain, akrilamida gehitzen diola @zientzia_k-n azaltzen digu zientziakaiera.eus/2018/04/24/pat… #zientzia
Fitxatuta. Eskerrik asko @koldotxu ! Lana erraztu didazu :D
Patata frijituak akrilamida pixka batekin, mesedez zientziakaiera.eus/2018/04/24/pat… @zientzia_k
Patata frijituak akrilamida pixka batekin, mesedez - @zientzia_k bidez: zientziakaiera.eus/2018/04/24/pat… sustatu.eus/1524666913044
Patatak moztu ondoren giro tenperaturan dagoen uretan murgiltzen badira 2 orduz, akrilamida kontzentrazioa erdira jaitsi daitekeela ow.ly/lVk350wwkty #KulturaZientifikoa pic.twitter.com/KUFe6HYyFz
Gordeta. Eskertzen dizut @zientzia_k ! Orain gehiago dakigu!
Zein goxoak diren ondo frijitutako patata hori-arre kurruskariek, eta zein txarrak diren olio hotzetan frijitutako patata bigun koipetsuak! Bada, tamalez, lehenengoek akrilamida kontzentrazio altuagoa dute, minbizi-sortzaile frogatua den substantzia. ow.ly/dk2X50DV3OMDOPj0Dm2nE">pic.twitter.com/DOPj0Dm2nE
Erantzun
Sartu