Hazitik hazira II. topaketak, martxoaren 15 eta 16an,
Bizi Tokin. Bertara heltzeko: Baxe Nafarroako Behauze herrian, frontoiaren ondotik pasa (frontoia eskuinean delarik), eskuin hartu bi aldiz eta gero ezkerrean den lehen baserria da.
Hazi eta hezi: Haziak ezagutu, norberak ekoiztu, ezagutzak transmititu.
Hazia harreman: Elkar laguntzeko, hazia indartzeko, hazi aniztasuna mantentzeko eta garatzeko, hazia eman eta har, har eta eman, hazia harreman.
Hazitik (h)azietara: Zituen (zerealen) eta lekadunen haziak, elikadura goxoaren, osasuntsuaren, burujabearen eta ekologikoki iraunkorraren oinarri izanki, ekoiztu eta kontsumitu.
Martxoaren 15a larunbata
10:00 Hazia harreman. Egun osoan, hazien elkar-emaitea. Ekar hire haziak ! Eta ez baditun/k ere, ongi etorri!
11:00 Eztabaida. Elika burujabetasunerantz, elkar laguntzaren bidez hazi aniztasuna mantendu eta garatu.
13:00 Bazkaria. Bakoitzak etxean prestatutako jaki goxoen partekatzea.
15:00 Haziak ekoizteko tailerra. Bakotxaren esperientziak eta trukoak haziak ekoizteko.
17:00 Jateko hazi ernetuen prestaketa tailerra. Truko eta errezeten trukatzea.
20:00 Afaria. Bakoitzak etxean prestatutako jaki goxoen partekatzea.
Martxoaren 16a igandea
10:00 Hazia harreman. Egun osoan, hazien elkar-emaitea. Ekar hire haziak ! Eta ez baditun/k ere, ongi etorri!
11:00 Ezkurra: elika burujabetasunerako hazia. Ezkurraren ekoizpenerako, eraldaketarako eta kontsumorako aholkuak Dawamoru eta Imanolekin, eta ezkur xuriketa tailerra.
13:00 Hazitik (h)azietara. Bizi Tokin kolektiboki ekoiztutako ilar (babarrun) ekologikoak eta Bardeetako irrix ekologikoa.
15:00 Ezkur sukaldaritza tailerra
Jakingarriak
Eztabaidak eta tailerrak euskaraz, itzulpenarekin.
Bertan, kanpina egiteko aukera ostiral gauetik.
Gosaria bakotxaren gain. Igandeko bazkaria eskainia.
Bizi Toki ezagutzeko paradaz baliatu nahi dutenentzat: bisita eta aurkezpena larunbatean seietan eta igandean bostetan.
Argibide gehiago Bizi Tokiri buruz : www.bizitoki.org .
Bizi Tokira heltzeko: Baxe Nafarroako Behauze herrian, frontoiaren ondotik pasa (frontoia eskuinean delarik), eskuin hartu bi aldiz eta gero ezkerrean den lehen baserria da. Tel: (00 34)(0)5 59 65 36 27.
Erantzun
Sartu