Sagar edo sagardoarekin egindako errezeten lehiaketa antolatu du Igartubeiti Baserri Museoak. Sagardo Asteko ekitaldien barne antolatutako lehiaketa honetan, errezetarik originalena sarituko da astero, 2 pertsonentzako sagardotegi menuaz osatutako afariarekin. Parte hartu eta lortu afaria 2 lagunentzat!
Lehiaketan parte hartu nahi dutenek, errezeta bidali behar dute igartubeiti@gipuzkoa.net helbidera, beraien datu pertsonalekin. Derrigorrezkoa da errezetak sagar edo sagardo osagaiak izatea.
Errezetarik originalena sarituko dugu astero, 2 pertsonentzako sagardotegi menuaz osatutako afariarekin.
Errezetak bidaltzeko epea: irailaren 13tik urriaren 17ra bitartean.
Lehiaketa honek Labekoa Berri jatetxearen babesa du.
Kaixo lagun:
errezeta hau, jasotzen ditugunekin batera, Igartubeitiko webgunean sareratuko dugu. Aste honetan jasotzen ditugunen artean originalena aukeratuko dugu, agian zurea, idatziko dizut dana dalakoarekin.
Webgunean errezetak honetan ikus ahal izango dira
Mila esker partehartzeagatik.
Ondo izan eta mila esker
Lehenengo astean jaso ditugun errezeten artean zozketa burutu ondoren, Mario Jimenezen errezeta, entsalada bat suertatu da irabazlea. Ondorengo helbideak ikus dezakezu errezeta:
http://www.igartubeitibaserria.net/bloga/errezeten-lehiaketako-lehen-saritua
Eskerrik asko parte hartzeagatik
sagar eta intxaur apur(streusel) tarta:
osagaiak:
125 gr intxaur ehotu, 50 gr azukre beltz, kanela ehotu koilarakada bat, 475gr irin, 385 gurin, 3-4 errege sagar, 300 azukre zuri, 450 gr krema, legamia pittin bat, 4 arrautza
Elaborazioa:
Lehendabizi nahasi ondo intxaur ehotua, azukre beltza, kanela, 100 gr irin eta 60 gr gurin eta gorde gerorako.
Bestalde, nahasi masa irabiagailu batekin lehentasun honetan 225gr irin, 300 azukre, krema, legamia, arrautzak eta irina.Nahasi ondo paretak garbituz eta gero ipini tartera batean.
Orain, berriz, zuritu sagarra eta kendu erdiko hazi eta enborrak, moztu erditik eta gero ilargi erditan 1/2zm.tan.
Ipini sagarrak poliki eta era polit batean tarterako masaren gainean. Gero zabaldu intxaur ehotu masa eta sartu labean 170ºtan 45 minutu inguru.
Hotza edo epel bero jan liteke.