Josu Lopez-Gazpio Haragia gustuko dugu. Makina bat txerri, oilo, behi, ardi eta untxi akabatzen ditugu geure irrika baretzeko. Antzinatik dugu haragijale grina, ziur asko Afrikako klima-aldaketen ondorioz belarjale zorrotzak izateari utzi behar izan genionean. Harrezkero, haragia gizakion proteina- eta energia-iturri ia ordezkaezina izan da.
Kimika sukaldean: haragia (II). Muskulutik haragira - zientziakaiera.eus/2018/11/13/kim… pic.twitter.com/OcpOTj899e
@zientzia_k Kaixo! “Sukaldera iritsi baino lehen” atala baino lehenago edizio arazotxo bat dago
Zeintzuk dira haragiaren osagai nagusiak? @Josu_lg k argitzen digu galdera. Hiru dira osagai nagusiak: ura (%75), proteinak (%20) eta gantza (%3) zientziakaiera.eus/2018/11/13/kim… @zientzia_k aieran pic.twitter.com/mnEBmZOwyd
Antzinatik dugu haragijale grina, ziur asko Afrikako klima-aldaketen ondorioz belarjale zorrotzak izateari utzi behar izan genionean ow.ly/Q9kJ30mB1TA @Josu_lg -k kontatzen digu zientziakaiera.eus/2018/11/13/kim… pic.twitter.com/kidj58rKq3
Kimika sukaldean: haragia (II). Muskulutik haragira zientziakaiera.eus/2018/11/13/kim… @zientzia_k
Haragiari buruzko zehaztasunak ematen jarraitzen du @Josu_lg-k @zientzia_k-n. Parrillada bat jaten ikusten dudan hurrengoko aldian berak idatzitakoak gogoratuko dizkiot... zientziakaiera.eus/2018/11/13/kim… #dazientziat
Aktan jasota. Eskerrik asko @koldotxu ! Orain gehiago dakigu!
Haragi gordinaren kolorea muskulu-ehun motaren araberakoa da ow.ly/Odt830nqMd2 #zientzia pic.twitter.com/OsnMZepApy
Kimika sukaldean: haragia (II). Muskulutik haragira zientziakaiera.eus/2018/11/13/kim… @zientzia_k bidez
Haragiaren gogortasuna zahartze edo ontze prozesuan zehar aldatzen da ow.ly/LIWg50A1r8L pic.twitter.com/eJyjyIEIrG
Antzinatik dugu haragijale grina, ziur asko Afrikako klima-aldaketen ondorioz belarjale zorrotzak izateari utzi behar izan genionean. ow.ly/VJEl50K9mrG #zientzia pic.twitter.com/Gh8Hc0Qf2O
Harrapatuta. Mertzi @zientzia_k ! Orain gehiago dakigu!
Erantzun
Sartu